Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bir gun ev sahibim eve gelir...
06-07-2011, 03:27 AM
RE: bir gun ev sahibim eve gelir...
Merhaba arkadaşlar yazım biraz uzun olmuş olabilir ama umarım sıkılmadan okursunuzSmile Romanya erasmus için tek seçeneğimdi gidip gitmeme konusunu düşünürken gerek arkadaşlarım gerek ailem Romenler şöyle kötü böyle pis aman efendim ekonomisi berbat diye geneli hırsız yüzde 90ı çingene diyip beni caydırmaya çalışsa da ben bunları düşünmeyip ve ciddiye almayıp gitmeye karar verdim.İstanbuldan gideceğim yere yani Constantaya direkt otobüs olduğu için ve çok ucuz olduğu için(50-60tl) otobüsle gitmeye karar verdim.İlk defa yurtdışına çıkıyor olmama bir de romence bimemem eklenince baya bi stresli olduğumu tahmin edebilirsinizSmile ama tabi gurur yapıp kimseye bunu belli edemiyordum. Otobüse bindim ve hareket edince bir de baktım içerde toplam 8 kişiyiz:5 bayan yolcu(ben dahil) 2 şoför ve bir muavin kocca otobüste üstelik 10 saat yol Confused başta baya korktum bize bişey yapsalar kimse kndini koruyamaz diyeConfused yolculuk devam ederkn bi baktım kadınlardan 2si sanki şoförlerin kankası meğerse her hafta istanbula gelip gidiyolarmış otobüste çekirdek çerez yemeler mi dersiniz son ses müzik açıp oynamalar mı yoksa püfür püfür sigara içme mi? evinizde sahip olduğunuz tüm rahatlığa sahip olabileceğiniz bir otobüsSmile yavaş yavaş ben de alıştım kalkıp oynamadım ama bildiğim şarkılara bağıra bağıra eşlik ettim çekirdek yedim hatta istediğimiz bi filmi açıp izledik bile tabi ben sadece izledim anlamadım çünkü romenceydiSmileSmile bulgaristan-romanya sınırına geldiğimizde romen polisi beni yanına çağırıp neden oraya gitmek istediğimi ne kadar kalacağımı sordu belgelerime baktıktan sonra bana bi form verdiler formda üstümde kaç para olduğunu soruyorlardı hiç unutamıyorum otobüsteki 5 kişi bana bakarken ve ben onların hiçbişi tanımazken mecburen üstümdeki paranın miktarını yazmıştm ama aralarında hırsız var mıdır diye düşünmedim diil çünkü tüm hibem cebimdeydiConfused tabi başıma hiçbişi gelmedi hepsi bana karşı gerçekten çok iyi insanlardı (10 saatte anladığım kadarıyla).Yolculuk sonunda hepsiyle vedalaştım ama bu son anılarla dolu erasmus dönemimin başlangıcı olduSmile)) elbette devamı var..... Smile

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Forum Atla: