Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çek Cumhuriyeti Vize
05-08-2017, 06:14 PM
Çek Cumhuriyeti Vize
Arkadaşlar merhaba,
Çek Cumhuriyeti vize işlemleriyle ilgili bir kaç sorum olacak. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.

Öncelikle, Pamukkale Üniversitesi'nde okuyorum ve Denizli'de ikamet etmekteyim. Vize randevumu Ankara konsolosluğundan yapmak zorunda olduğumu belirteyim.

İlk olarak, önümüzdeki sene güz-bahar dönemlerinde University of Pardubice'de Erasmus yapmaya hak kazandım.
Çek Cumhuriyetinden vize alabilmek için uğraşmış olanlar bilir, visapoint.eu adlı lanet bir sistemleri var.
Yaklaşık 10 Haziran'da visapoint'ten randevu almak için uğraşmaya başladım. Aşağı yukarı 40 gün kadar uğraştıktan sonra 16 Ağustos 2017'de başvuru için randevu almayı başardım.
Vize onay süresi 60 gün diyor fakat 16 Eylül'de okul benim orada olmamı bekliyor. 16 Ağustos'ta başvuracağım vizem eylülün 16'sına kadar onaylanır mı?

2. olarak da, yine Çek konsolosluğuyla haşır neşir olmuş arkadaşlar bilirler, konsolosluğa teslim edeceğimiz belgeler Çekçe olmak zorunda fakat 3 adet belge için bir kaç yeminli tercümandan fiyat aldım.
Biraz afaki rakamlar çıkıyor, noter onayları dahil 650-700 TL arası. Daha uygun fiyata hallettiren/hallettirmiş olan var mıdır?

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-08-2017, 07:40 PM
RE: Çek Cumhuriyeti Vize
Hibe belgesi + Apostilli sabıka kaydına 340TL ödedim. Dıraman Tercüme de. Vizen yetişir mi konusuna gelirsek 15 günde çıktı benim. Tamamen şans çıkabilir senin de.

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-08-2017, 09:18 AM (Bu Mesaj 06-08-2017 09:24 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : ertan2002.)
genelde okulun acilis tarihlerine dogru veriyorlar vizeyi. Tahminim okul acilacagindan bir iki gün önce ya da sonra alacaksin. Yani okula gec gitme ihtimalin olabilir ama bu kadar da dert edecek bir sey yok. O yüzden biletini vizen cikmadan alma. Cikinca da direk alirsin. Ucuza bulmak icin aktarmali yolculuklara bakabilirsin vs.

Tercüme konusuna gelince, sanirim yasadigin yer ile ilgili bu fiyat olayi. Cevrilecek belgeni kaliteli bir sekilde tara ve ceviri firmalarina mail at (istanbuldakiler de dahil) ben su iki yeri biliyorum onlara mail atip fiyat alabilirsin keyhantaksim@gmail.com ve info@turkiyetercume.com

Hatirladigim kadariyla türkiye tercüme'de, kendileri gidip notere de onaylatiyorlar. Oyle olmasa bile rica edersen yardimci olacaklarini düsünüyorum. Dikkat etmen gereken sey, yeminli tercüman firmalarinin anlastigi belli basli noterler oluyor. Yani elindeki ceviriyi kafana göre her hangi bir noterden onaylatamazsin. Son olarak imkan oluyorsa bazi cevirileri ayni sayfaya ekliyorlar ki notere daha az para verilmesi icin (eger sigarsa). Notere onaylattiktan sonra da kargoyla ödemeli sana yollarlar.

Daha önce söyle bir konu acmistim, indirim konusu hala gecerli midir bilmiyorum ama sorabiirsin

http://www.erasmusum.com/showthread.php?tid=13487

bir de söyle bir seye denk geldim
http://www.erasmusum.com/showthread.php?tid=15246

kolay gelsin

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-08-2017, 05:30 PM
(05-08-2017 07:40 PM)cromagnon Yazılan:  Hibe belgesi + Apostilli sabıka kaydına 340TL ödedim. Dıraman Tercüme de. Vizen yetişir mi konusuna gelirsek 15 günde çıktı benim. Tamamen şans çıkabilir senin de.

(06-08-2017 09:18 AM)ertan2002 Yazılan:  genelde okulun acilis tarihlerine dogru veriyorlar vizeyi. Tahminim okul acilacagindan bir iki gün önce ya da sonra alacaksin. Yani okula gec gitme ihtimalin olabilir ama bu kadar da dert edecek bir sey yok. O yüzden biletini vizen cikmadan alma. Cikinca da direk alirsin. Ucuza bulmak icin aktarmali yolculuklara bakabilirsin vs.

Tercüme konusuna gelince, sanirim yasadigin yer ile ilgili bu fiyat olayi. Cevrilecek belgeni kaliteli bir sekilde tara ve ceviri firmalarina mail at (istanbuldakiler de dahil) ben su iki yeri biliyorum onlara mail atip fiyat alabilirsin keyhantaksim@gmail.com ve info@turkiyetercume.com

Hatirladigim kadariyla türkiye tercüme'de, kendileri gidip notere de onaylatiyorlar. Oyle olmasa bile rica edersen yardimci olacaklarini düsünüyorum. Dikkat etmen gereken sey, yeminli tercüman firmalarinin anlastigi belli basli noterler oluyor. Yani elindeki ceviriyi kafana göre her hangi bir noterden onaylatamazsin. Son olarak imkan oluyorsa bazi cevirileri ayni sayfaya ekliyorlar ki notere daha az para verilmesi icin (eger sigarsa). Notere onaylattiktan sonra da kargoyla ödemeli sana yollarlar.

Daha önce söyle bir konu acmistim, indirim konusu hala gecerli midir bilmiyorum ama sorabiirsin

http://www.erasmusum.com/showthread.php?tid=13487

bir de söyle bir seye denk geldim
http://www.erasmusum.com/showthread.php?tid=15246

kolay gelsin

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Çeviri için Dıraman Tercümanlık Bürosuna mail gönderdim, cevaplarını bekliyorum

Aklıma takılan bir diğer soru şu;
Çek Cumhuriyeti'ne gittiğimizde para çekme işini nasıl yapacağım? Okulum Halkbankla anlaşmalı olduğu için Halkbank'tan Euro hesabı açtırdım
Bunun yanısıra ailem para göndermek isterse en az kesintiyle nasıl gönderebilir?

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-08-2017, 07:03 PM
bunla ilgili yüzlerce konu acildi. Eski konulari okursaniz cevaplar bulabilirsiniz

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
  Çek cumhuriyeti kargo cemreaysel 3 9,038 23-07-2022 03:23 PM
Son Mesaj: memur603
  Vize-Turistik Vize juithe 2 4,376 27-06-2019 02:58 PM
Son Mesaj: idore
  Vize süresii melissakorkut 1 4,083 13-01-2019 06:07 PM
Son Mesaj: ertan2002
  Çek Cumhuriyeti'ne Gidecekler ArifCan 0 3,975 20-09-2018 09:47 AM
Son Mesaj: ArifCan
  uzun dönem vize randevu asv 2 5,455 04-09-2018 07:54 PM
Son Mesaj: asv
  Vize sorusu kmk44 9 11,433 25-08-2018 11:22 PM
Son Mesaj: furkangncr
  Vize başvuru merkezi Yupo 0 2,991 29-06-2018 03:31 PM
Son Mesaj: Yupo
  Çek cumhuriyeti PRAG-CULS'A GİDECEKLER BAHAR DÖNEMİ rumeysaermisler 0 3,561 20-06-2018 04:57 PM
Son Mesaj: rumeysaermisler
  Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği vizeyi ne kadar sürede veriyor? nzyph 266 434,096 05-02-2018 10:35 PM
Son Mesaj: mhmtgrnz
  2017-2018 çek cumhuriyeti erasmus yapacaklar trapperist 3 7,876 24-10-2017 11:39 PM
Son Mesaj: cerenimo

Forum Atla: