Danimarkaya yeşil pasaportla staja gitmek
|
19-04-2022, 05:58 PM
|
|||
|
|||
Danimarkaya yeşil pasaportla staja gitmek
Arkadaşlar yeşil pasaportla 3 ay danimarkaya gidilir mi ve seyahat sağlık sigortası danimarka için türkiyeden yaptırmam sıkıntı oluşturur mu ?
|
|||
01-05-2022, 11:56 PM
|
|||
|
|||
RE: Danimarkaya yeşil pasaportla staja gitmek
normalde yesil pasaportla gidilir ancak sikinti cikabilir. Cünkü staj da bir nevi is sayilir. Isverenin ve senin de kapsamli bir saglik sigortasi yaptirmasi gerekiyor kazalaa karsi. Seyahat saglik sigortasinin onu kapsadigini düsünmüyorum.
Yani kontrol edilmedikce sorun olmayabilir ama staj yapacagin firma senin bilgilerini ilgili yere verecektir ve orada bir kontrol yapildiginda sikinti da yasayabilirsin. Normalde AB üyesi ülkenin vatandasi olsaydin problem olmazdi. Yerinde olsam risk almaz, prosedür neyi gerektiriyorsa onu yapardim. Yesil pasaportu kullanacagin yer su olabilir; vizenin cikmasi gecikirse (ki sanmiyorum kisa süreli vize oldugu icin), o zaman yesil pasaport ile giris yapabilir ve sonra vizeni bir ihtimal oradan alabilirsin ya da türkiye'ye dönüp konsolosluktan alman gerekir. |
|||
20-08-2022, 04:44 PM
|
|||
|
|||
RE: Danimarkaya yeşil pasaportla staja gitmek
Merhabalar, şu anda güncel durumunuz nedir? gidebildiniz mi?
Konsoloslukla mailleştiğimde bazı stajlar 90günden az bile olsa çalışma iznine tabii tutuluyor dedi. Ben de Danimarka'ya erasmus stajı kapsamında gideceğm, sürecinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. |
|||
|