Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İrlanda??
16-09-2010, 06:42 PM
RE: İrlanda??
arkadaşlar irlanda hakkında birkaç sorum olucak.
İrlandada denizcilik eğitimi veriliyormu?
İrlandada hayat pahalımı yani nekdar lazım bir öğrencinin yaşaması için?
İrlandaya gidince nekadar hibe parası alıcaz biliyormusunuz?

Arkadaşlar aylık kaç € yeter bir öğrencinin irlandada yaşaması için ??

Teşekkürler şimdiden.. Heyecanla bekliyorum mesajlarınızı. EGEMEN SOYATA

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
04-02-2011, 11:27 PM
hem ıngılızcenı gelıstırmek hemde avrupayı gezmek ıcın ırlanda nasıl ? gıtmıs olan arkadaslar yardım ederse sevınıerım

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
10-07-2011, 10:35 PM
kesinlikle tavsiye ederim.

Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
18-07-2011, 05:11 PM (Bu Mesaj 18-07-2011 05:55 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : young_hakan.)
Ben irlanda da yaz okuluna gitmiştim. İrish college of English diye ülke genelde yağışlı .Her taraf yeşillik ben malahide ve swords şubelerindeydim.İnsan sayısı az fln güzel .Ama para yönünden çok pahalı.Birde ingiliz aksanıyla irlanda aksanı farklı.Anlaması biraz zordur.Klasik ülkelere gideceğine değişik ülkelere gitmeni tavsiye ederim.Thy direk uçuşları var. Genelde boş gider gelir =) Vizede biraz problem çıkarıyorlar. Benim bildiklerim bu kadar.
Beddevi Bildiğim soruları cevaplıyorum.

1.Hayat pahalı.Zaten bir cafeye git otur anlayacaksın.2010 'da gitmiştim dublinde bir cafe'de coffe + chesscake 30 Euro tutmuştu.
2.hibe olayını bilmiyorum.
3.denizcilik eğitimi veriliyor.Benim bir arkadasım denizci ve orda kısa bir kurs almıştı.
4.İnternette eğitim danışmanları sitesinde görürsün irlanda ingiltereye göre ucuz fln denir ama gitmiş biri olarak İrlanda daha pahalı.Ülkede ulaşım biraz ucuz işte cünkü demiryoluyla yapılıyor.Ülkeye ilk gittiğinde o rüzgarla beraber kokusunu alıyorsun ülkenin zaten. Doğal havası kirlenmemiş çevre ,eski ve düzenli binalar fln.Uzun dönem gideceksen polis kaydı fln yaptırman gerekiyor.İrlanda'da hala herşey posta yoluyla yapılıyor.Dublin biraz Parise benzetilmeye çalışılmış dükkanlar fln.sokaklar.
Ben 6 hafta gitmiştim.haftada 200-250 euro harcamıstım. Ama Ben oraya kısa dönem gittiğim için heryere gittiğim için çok tutmuş olabilir.(1 .5 ay gittiğim için tasarruf fln yapmadım.)
5.Gittim ama gene gitmek istiyorum.
6.http://www.studyireland.com.tr/ Bu site sadece irlandaya öğrenci gönderiyor.Burdakilere soru sorabilirsin.
7.İrlanda'da üniv. eğitimi çok pahalı 8.000-9.000 Euro tutuyor. Tl ye çevirirsen 18.000-20.000 tl arası degisiyor.İrlanda yeni yeni Türkleri almaya basladı eskiden kabul etmiyordu.Yök ile denklik varmı bilmiyorum ama yok gibi geliyor bana.
8. Okul tatil zamanlarında Full-time . Okul açık oldugu zaman part-time çalışabilirsin.Ama iş bulabilirsen çalışırsın.Ülke ekonomik krizde.
9.İrlandalılar çok cana yakındır.Türkler gibi çok konuşmayı seviyorlar.
10.Açıkcası İrlanda da sorun yaşamassın.
11.Yemek olarak genelde patates çok yiyorlar.Özel bir yemekleri yok aslında.Farklı yemekler yemek istiyorsanda çin lokantaları,vietnam lokantaları,italyan lokantaları çok
12. Guinness birasını içmeden gelme =)
13.Malahide sıkıcı her yer mera yerleşim az.Ama Malahide'de kaleleri , şatoları gezmeni tavsiye ederim. Çizgi filimlerdeki gibi aynı yeşillik çayırların ortasında kaleler fln var. Hala çok yeni.Blarney Şatosu.
14.Liffey Nehri nehrinden geçmemek olmaz.
15.liffey nehri dublini kuzey ve güney diye ayırır.Kuzey bölümü daha güzeldir.
16.Milli kütüphaneye gitmelisin. Kitaplar çok eski
17.Milli tarih müzesini gezebilirsin.Ülkenin tarihi hakkında çok güzel bilgiler var.

* 1.5 - 2 aylık bilgilerim bu kadar hepsini yazmışımdır umarım unutmamışımdır. =)

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
22-07-2011, 09:28 PM (Bu Mesaj 22-07-2011 09:31 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : susan_mayer.)
(18-07-2011 05:11 PM)young_hakan Yazılan:  Ben irlanda da yaz okuluna gitmiştim. İrish college of English diye ülke genelde yağışlı .Her taraf yeşillik ben malahide ve swords şubelerindeydim.İnsan sayısı az fln güzel .Ama para yönünden çok pahalı.Birde ingiliz aksanıyla irlanda aksanı farklı.Anlaması biraz zordur.Klasik ülkelere gideceğine değişik ülkelere gitmeni tavsiye ederim.Thy direk uçuşları var. Genelde boş gider gelir =) Vizede biraz problem çıkarıyorlar. Benim bildiklerim bu kadar.
Beddevi Bildiğim soruları cevaplıyorum.

1.Hayat pahalı.Zaten bir cafeye git otur anlayacaksın.2010 'da gitmiştim dublinde bir cafe'de coffe + chesscake 30 Euro tutmuştu.
2.hibe olayını bilmiyorum.
3.denizcilik eğitimi veriliyor.Benim bir arkadasım denizci ve orda kısa bir kurs almıştı.
4.İnternette eğitim danışmanları sitesinde görürsün irlanda ingiltereye göre ucuz fln denir ama gitmiş biri olarak İrlanda daha pahalı.Ülkede ulaşım biraz ucuz işte cünkü demiryoluyla yapılıyor.Ülkeye ilk gittiğinde o rüzgarla beraber kokusunu alıyorsun ülkenin zaten. Doğal havası kirlenmemiş çevre ,eski ve düzenli binalar fln.Uzun dönem gideceksen polis kaydı fln yaptırman gerekiyor.İrlanda'da hala herşey posta yoluyla yapılıyor.Dublin biraz Parise benzetilmeye çalışılmış dükkanlar fln.sokaklar.
Ben 6 hafta gitmiştim.haftada 200-250 euro harcamıstım. Ama Ben oraya kısa dönem gittiğim için heryere gittiğim için çok tutmuş olabilir.(1 .5 ay gittiğim için tasarruf fln yapmadım.)
5.Gittim ama gene gitmek istiyorum.
6.http://www.studyireland.com.tr/ Bu site sadece irlandaya öğrenci gönderiyor.Burdakilere soru sorabilirsin.
7.İrlanda'da üniv. eğitimi çok pahalı 8.000-9.000 Euro tutuyor. Tl ye çevirirsen 18.000-20.000 tl arası degisiyor.İrlanda yeni yeni Türkleri almaya basladı eskiden kabul etmiyordu.Yök ile denklik varmı bilmiyorum ama yok gibi geliyor bana.
8. Okul tatil zamanlarında Full-time . Okul açık oldugu zaman part-time çalışabilirsin.Ama iş bulabilirsen çalışırsın.Ülke ekonomik krizde.
9.İrlandalılar çok cana yakındır.Türkler gibi çok konuşmayı seviyorlar.
10.Açıkcası İrlanda da sorun yaşamassın.
11.Yemek olarak genelde patates çok yiyorlar.Özel bir yemekleri yok aslında.Farklı yemekler yemek istiyorsanda çin lokantaları,vietnam lokantaları,italyan lokantaları çok
12. Guinness birasını içmeden gelme =)
13.Malahide sıkıcı her yer mera yerleşim az.Ama Malahide'de kaleleri , şatoları gezmeni tavsiye ederim. Çizgi filimlerdeki gibi aynı yeşillik çayırların ortasında kaleler fln var. Hala çok yeni.Blarney Şatosu.
14.Liffey Nehri nehrinden geçmemek olmaz.
15.liffey nehri dublini kuzey ve güney diye ayırır.Kuzey bölümü daha güzeldir.
16.Milli kütüphaneye gitmelisin. Kitaplar çok eski
17.Milli tarih müzesini gezebilirsin.Ülkenin tarihi hakkında çok güzel bilgiler var.

* 1.5 - 2 aylık bilgilerim bu kadar hepsini yazmışımdır umarım unutmamışımdır. =)
farklı birine yardım etmek istedin ama bana da faydası oldu,İrlanda'ya giden pek olmadığı için her satır bilgi bizi mutlu ediyorSmile bu nedenle teşekkürler!

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
  İRLANDA DİL EĞİTİMİ Mete.emre 0 13,628 04-12-2017 05:53 PM
Son Mesaj: Mete.emre
Smile Irlanda ya gelmeden okuyunuz. buzz_E 17 85,685 16-10-2017 03:40 PM
Son Mesaj: Kübra_66
  İRLANDA/CORK ERASMUS STAJI-2015 YAZ Şehmus Aksoy 4 12,840 19-04-2016 05:15 PM
Son Mesaj: ceylankarakus
  irlanda a furkan1 0 4,497 25-09-2015 07:11 PM
Son Mesaj: furkan1
Exclamation İRLANDA HAKKINDA HERŞEYİ SORABİLİRSİNİZ young_hakan 26 63,070 05-12-2014 06:54 PM
Son Mesaj: sunshine-2014
  İrlanda para çekme Erman19 2 9,668 18-10-2014 02:40 PM
Son Mesaj: nezih
Question Arkadaşlarr 2012-2013 Irlanda' ya gidecek olan war mı? cuneyt35 11 21,728 18-07-2014 12:50 AM
Son Mesaj: klitchko
  work and study irlanda mranasebastian 0 7,925 09-09-2013 12:16 AM
Son Mesaj: mranasebastian
  irlanda vizesi alicenah.karakol 1 8,927 05-08-2013 06:13 PM
Son Mesaj: sylars
  Erasmus Staj İrlanda vagueness 4 18,351 02-07-2013 01:43 PM
Son Mesaj: karabuk_78

Forum Atla: