İrlanda??
|
27-07-2011, 02:28 PM
|
|||
|
|||
RE: İrlanda??
birşeydeğil. Soruların varsa sorabilirsin? İrlanda hakkında ihtisas yaptım neredeyse. =)
|
|||
28-07-2011, 10:51 AM
|
|||
|
|||
İrlanda için verilen hibe 523 euroya düştü,yeterli olur mu?(Dublin değil, küçük bir şehir olan Tralee için)
Part time olarak bir işte çalışmayı düşünüyorum, iş imkanı var mı? Aksan farkında çok problem yaşanıyor mu? Uygun fiyata yemek için mekanlar mevcut mu? Yoksa her yer pahalı mı? |
|||
29-07-2011, 05:59 PM
|
|||
|
|||
Aylık 523 € 'ya her istediğini yapamazsın ama yeter. Çünkü ben haftalık en az 200-250 € harcadım.(yemek,ulaşım,müze grişi fln.)
Tralee şehrine yaz okulu prog. günübirlik olarak gitmiştim.Zaten İrlanda'nın bütün şehirleri kasaba gibi.Güneyde kalıyor.Canlı bir şehir bekleme.Sakinliği seviyorsan git.En çokta doğayı seviyorsan benim gibi mutlu olursun.Yağmur haftada en az 3 gün yağmurlu diyebilirim.Her yer mera diyebilirim. Ulaşımı %70 tren ile karşılayacaksın ztn.Traleedeki istasyon tralee train station dunlinden binmiştik trene bu durakta iniyorsun.Trenle ulaşım oldugu için ucuz.İş mevzusuna gelince ülkede sektör az. Bu yüzden iş bulmak kısıtlı.Küçük bir sehirdede iş bulmak az yani anlayacağın. İrlanda avrupa birliği üyeleri ülkeler arasında ilk ekonomik krizi yasayan ülke oldu.Ülke avrupa birliğine girdiği için para birimi değişti bu yüzdende girdiği zamandan beri pahalıymış.Herkes öyle diyor.İngilizcen iyiyse sorun olmuyor. Ben intermedia dayken gitmiştim çokta sorun olmuyor aslında .sadece kelimeleri yuvarlıyorlar.Çok sıcak kanlı ve konuskanlar zaten. Sıkılmıyorsun birşey sorarken çok yardım severler.kaybolma ve kaçırılma riskin %0 diyebilirim.Yemek konusu çok önemli bir konu.çünkü çok pahalı.ben kaldığım yerde yediğim için fiyata dahildi fazla sorun olmadı. Ama gerçekten Türkiye'nin 3-4 katı.En çok patates yiyorlar.Sabah kahvaltılarında rozbif yiyorlar.Tralee Train Station Tralee Train Station Dükkanlar temiz istediğin yerde rahatlıkla yiyebilirsin.Domuz eti satan dükkanlar var dikkat et.Çünkü uzun zamandır irlanda da zehirli et paniği var.ucuz restorant derken burger king ,mc donalts gibi fast food restorantları var.Oralar bir nebze biraz daha ucuz.Bence irlanda da lüx restorant fazla bu yüzdende yemekler pahalı.Sen uzun dönem gideceğin içim dışardan yemeyeceksin.Evde yaparsan daha ucuza getirebilirsin.Marketler mevcut.Aksam yağmurları çok güzel oluyor irlanda da. Genelde herkez tiyatro,sinama gibi yerlere gidiyor.İnsan sayısıda az olunca ülkede kalabalık diye bir kavram kalmıyor.Tek başına fln süper oluyor irlanda.Şemsiyeni unutma.Zaten irlandaya gidince doğası bozulmamış bir tabiyatla karşılaşacaksın .Ben ne kadar anlatsam boş çünkü.Türkiyeden direkt uçaklar var.Thy gidiyor mesela.Aktarmalı olarakta gidebilirsin aslında daha ucuza gidersin.Thy ile gideceksende biletini çok önceden al çünkü gideceğin hafta gidersen thy 2000 TL ama 3-4 ay öncesinde alırsan 800-600 arası değişiyor.Sorularına cevap vermeye çalıştım. Extra bilgi ve sorularını sorabilirsin.Msn adresimi vereyim istersem burdan soru sorabilirsin. young_hakan_18@hotmail.com SEVGİLER... |
|||
30-07-2011, 06:48 PM
|
|||
|
|||
çok teşekkürler!
|
|||
20-09-2011, 10:29 PM
(Bu Mesaj 20-09-2011 10:31 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : Soledad.)
|
|||
|
|||
(22-07-2011 09:28 PM)susan_mayer Yazılan: farklı birine yardım etmek istedin ama bana da faydası oldu,İrlanda'ya giden pek olmadığı için her satır bilgi bizi mutlu ediyor bu nedenle teşekkürler!aynen katılıyorum,teşekkürler çok faydası oldu. 9.İrlandalılar çok cana yakındır.Türkler gibi çok konuşmayı seviyorlar. 10.Açıkcası İrlanda da sorun yaşamassın. 11.Yemek olarak genelde patates çok yiyorlar.Özel bir yemekleri yok aslında. 13.Malahide sıkıcı her yer mera yerleşim az.Ama Malahide'de kaleleri , şatoları gezmeni tavsiye ederim. Çizgi filimlerdeki gibi aynı yeşillik çayırların ortasında kaleler fln var. Hala çok yeni.Blarney Şatosu. yağmurlu havalara bayılırım,patatese de,sakin şehirlere de,kalabalığı sevmem ve bu çizgifilmlerdeki gibi yeri nasıl bu kadar az kişi görmek istiyor diye düşünürken fiyatların epey pahalı olmasını okuduğum an benim de gözüm korkmadı değil irlanda kavalı hastasıyım ve irlandalı çok sevdiğim müzik gruplarım da var. aksanını az çok biliyorum desem yalan olmaz..röportajları dinleye dinleye az çok alıştı kulağım. çok gitmek isterim ama üniversitemin bağlantısı var mı bilemiyorum,araştırmaya irlandanın özelliklerinden başladım. bakalım,hayırlısı.. |
|||
|
Benzeyen Konular | |||||
Konu: | Yazar | Cevaplar: | Görüntüleyenler: | Son Mesaj | |
İRLANDA DİL EĞİTİMİ | Mete.emre | 0 | 15,519 |
04-12-2017 05:53 PM Son Mesaj: Mete.emre |
|
Irlanda ya gelmeden okuyunuz. | buzz_E | 17 | 88,180 |
16-10-2017 03:40 PM Son Mesaj: Kübra_66 |
|
İRLANDA/CORK ERASMUS STAJI-2015 YAZ | Şehmus Aksoy | 4 | 13,820 |
19-04-2016 05:15 PM Son Mesaj: ceylankarakus |
|
irlanda a | furkan1 | 0 | 5,068 |
25-09-2015 07:11 PM Son Mesaj: furkan1 |
|
İRLANDA HAKKINDA HERŞEYİ SORABİLİRSİNİZ | young_hakan | 26 | 66,152 |
05-12-2014 06:54 PM Son Mesaj: sunshine-2014 |
|
İrlanda para çekme | Erman19 | 2 | 10,325 |
18-10-2014 02:40 PM Son Mesaj: nezih |
|
Arkadaşlarr 2012-2013 Irlanda' ya gidecek olan war mı? | cuneyt35 | 11 | 23,318 |
18-07-2014 12:50 AM Son Mesaj: klitchko |
|
work and study irlanda | mranasebastian | 0 | 8,438 |
09-09-2013 12:16 AM Son Mesaj: mranasebastian |
|
irlanda vizesi | alicenah.karakol | 1 | 9,532 |
05-08-2013 06:13 PM Son Mesaj: sylars |
|
Erasmus Staj İrlanda | vagueness | 4 | 19,334 |
02-07-2013 01:43 PM Son Mesaj: karabuk_78 |