Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nerede ne yenir ne içilir
29-10-2010, 09:23 PM (Bu Mesaj 30-10-2010 09:44 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : nderssen.)
Nerede ne yenir ne içilir
gittiğiniz ülkelere özgü yiyecek içecekler nelerdir, nerede ne yenir, ne içilir.. hadi bakalım biraz da farklı mutfakları tanıyalım.. sizler de bildiklerinizi, denediklerinizi yazmayı ihmal etmeyin..

Portekiz.de bacalhau, pastel de nata, caldo verde yenir (sonuncusu için içilir de diyebiliriz, kendisi çorba oluyor zira Smile).. galao, ginjinha, caipirinha içilir..

bacalhau acayip kokuşmuş bir balıktır efenim.. zaten marketlerde balık reyonuna yaklaşınca o kurutulmuş, beyaz balıkların kokusunu hemen duyarsınız.. deniz ürünlerinden pek hazzetmeyen birisi olarak yemeği bir kere denedim haliyle beğenmedim.. portekizlilere göre nerede yenildiği de çok önemliymiş ama, umarım sizler iyi bir yer bulursunuz..

pastel de nata bir çeşit kek.. üzerinde karamelize edilmiş şekerli bir krema var..

caldo verde, oldukça lezzetli yeşil bir sebze çorbası (genelde içine domuz pastırması dilimi de ekleniyormuş, bunu bilmiyordum çünkü bizim yemekhanedekinde yoktu, ucuza kaçmışlar demek ki Tongue )

galao, bol sütlü kahve, bunun pek özel bir tarafını açıkçası görmedim ama hoş güzel.. Smile

ginjinha vişneden yapılmış bir tür likör..

caipirinha, bu portekize özgü olmamakla birlikte brezilya.dan adapte ettikleri alkollü bir içki.. yeşil limon, şeker ve bir tür sert içkiden oluşuyor.. ama içerken oldukça hafif geliyor..

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
30-10-2010, 01:47 AM
RE: Nerede ne yenir ne içilir
iskocya'nin en meshur yemegi haggis ama ben sahsen agzima suremem Big Grin neden yapildigini anlatmicam cunku o zaman yiyemiyorsun iste, bilmeden yemek daha kolay.

cranachan diye bir tatlilari var, baya guzeldi yulaf, krema, bogurtlen ve viskiyle yapiliyor. biraz agir bi tatli.

tablet ve fudge diye yine iki tane tatlilari var marketlerde ya da gezdigimiz yerlerin hediyelik esya dukkanlarinda satiliyordu bar seklinde ama daha denemedim bende.

fish&chips zaten meshur yemek ingiltere'de.Big Grin ama onuda brown sauce denen bir zamazingo dokup mahvediolar. Big Grin daha tam denemedim ama.

birde iskocyanin aberdeen angus beefi meshur.

Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
28-08-2015, 08:39 PM (Bu Mesaj 28-08-2015 08:40 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : beylikdüzüm.)
RE: Nerede ne yenir ne içilir
Faydalı bilgiler bence daha çok olmalı arkadaşlar gidenler anlatsın lütfen..

Beylikdüzü Günlük Kiralık Daireler Erasmusum Üyelerine %50 İndirimli Konaklama Sunuyor Kaçırmayın!

Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Forum Atla: